Direktlänk till inlägg 11 september 2020
Det här blev verkligen underbart gott! Pajsmul med krämig vaniljcheesecake tillsammans med smörstekta äpplen med kanel. En riktig höjdare som eftererrätt!
Häng med på Instagram: @elin.syran
Pajsmul:
50 g smör
50 g havregryn
50 g strösocker
50 g vetemjöl
Smörstekta äpplen:
2 äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
25 g smör
Vaniljcheesecake:
200 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda smör, havregryn, socker och vetemjöl i en bunke och nyp ihop till ett smul. Strö ut på plåten och rosta i ugnen cirka 15 minuter, rör gärna ett par gånger så att du får jämn färg, låt svalna.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar ca 1×1 sm. Stek tills de är mjuka i smör och pudra över socker och kanel.
3. Blanda cream cheese, grädde, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
4. Varva pajsmul, cheesecake och äpplen i portionsglas.
När de är ungefär en månad kvar snart till halloween så passar jag på att lägga upp lite roliga videos och annat gott och smått som kan ge lite inspiration. Så här kommer en video på lite halloween bak som man kan göra och kan vara roligt. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|