Direktlänk till inlägg 10 september 2020
En saftig sockerkaka med blåbär, enkelt och gott, precis som det ska vara!
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med påInstagram: @elin.syrran
Jag använde frysta bär, men det går utmärkt att använda färska såklart.
Tiden i ugnen varierar mycket beroende på vilken form man använder och hur varm din ugn är. Det varierar ofta +/-10 grader på ugnarna. Känn med en stick på kakan när 2/3 av tiden gått, då riskerar man inte att sockerkakan sjunker ihop.
100 g smör
3 st ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Tillsätt mjölken och blanda ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
5. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat.
När de är ungefär en månad kvar snart till halloween så passar jag på att lägga upp lite roliga videos och annat gott och smått som kan ge lite inspiration. Så här kommer en video på lite halloween bak som man kan göra och kan vara roligt. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|